Aktualne novice

Živalske beljakovine. So res zdrave in nujne v tako velikih količinah?

Živalske beljakovine. So res zdrave in nujne v tako velikih količinah?

Beljakovine. Beljakovine. Beljakovine. Ob svojem delu od svojih strank nenehno poslušam kako zelo pomembne so beljakovine pri izgubljanju maščob. Od vseh možnih strokovnjakov na internetu nenehno beremo kako zelo so pomembne pri gradnji mišic. In kako zelo so nujne za zdravje človeka. Če lahko rečem globalno-smo vsi na beljakovinah in vsi smo vitki, mišičasti in zdravi. NOPE! NE! Ni res! Pri svojem velikem številu strank ugotavljam, da imajo vsi probleme s prekomerno težo, slabšim zdravjem, hormonskim neravnovesjem, mišic pa od nikoder! Vse stranke na začetku trdijo, da se izogibajo kruhu, testeninam, krompirju, rižu- torej ogljikovim hidratom. Če velja v družbi trenutno mnenje, da ogljikovi hidrati redijo, da so škodljivi, ker se spreminjajo v sladkor, sladkor pa “naj” bi se pretvarjal v maščobo-itd. Zakaj pri vragu je potem toliko debelosti, bolezni, hormonskih neravnovesij, slabega počutja? Če se vsi izogibamo OH? BINGO!

Da. Krive so beljakovine! Priporočeno jih je zaužiti 10%, povprečen človek pa jih zaužije 15-16%. Torej od 70 do 100g beljakovin na dan. Raziskave, ki so znanstveno podprte kažejo, da se možnost raka drastično poveča, če uživamo preveč nezdravih živalskih beljakovin. Začetki nastajanja rakastih celic traja leta in leta dokler ne izbruhne. Dokazano je, da aflatoksin, ki je rakotvorna snov, torej pospešuje razvoj rakastih celic, ni sam po sebi škodljiv, če ga ne uživamo skupaj z beljakovinami. O aflatoksinu se je pisalo v času, ko je bila za vse kriva kandida-kandida naj bi proizvajala aflatoksin, ki je rakotvorna snov. Pojavi se vprašanje ali so škodljive tudi rastlinske beljakovine? Raziskave kažejo, da NE! GLUTEN(beljakovina v pšenici), ki je trenutno na zatožni klopi v resnici ni škodljiv. Če dvomite v belo moko, si privoščite pirino-tudi vsebuje gluten. Beljakovine v fižolu, leči, čičeriki, itd. pa tudi niso škodljive!

Naj zaključim s stavkom- NAREDITE NEKAJ DOBREGA ZASE-POSTOPNO IZ PREHRANE IZKLJUČITE VSE KAR JE ŽIVALSKEGA! DA. TO JE REŠITEV! PA BOSTE LEPI IN ZDRAVI!

  • Gallery

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Ne zamudite posebne akcije

-20€ popustana vrisovanje obrvi - microblading

Nudimo vam -20€ popusta na vrisovanje obrvi ~ microblading. Rezervirajte svoj termin še danes!